27. 1. 2017

Brk: Resident Evil, Spojenci, Miluji tě modře a Psí poslání

A taky bude vše hořet a dáme si společně hamburgera. Vítejte u přehledu novinek v tomto týdnu.

hlavní obrázek

Resident Evil: Poslední kapitola

Začneme rovnou drsně a akčně, protože akčních snímků není nikdy dost. Pokud jste propásli návrat Xandera Cage a jeho adrenalinovou smršť, máte možnost proniknout již po šesté do světa nemrtvých a nakopat jim jejich rozpadající se zadnice. Milla Jovovich se totiž vrací po pěti letech jako Alice a nuda s ní rozhodně nebude.

Další díl rovnou navazuje na události z Resident Evil: Odveta ,takže pokud jste předcházející film neviděli, je vysoce pravděpodobné, že budete lehce zmateni. Alice se vrací do Úlu – podzemní útočiště společnosti Umbrella Corporation – kde si dodá odvahy a rázně zakročí. Nastane den zúčtování, nebo zombíci budou náš svět ovládat i nadále?

Stojí za zmínku, že tato filmová série je opravdu oblíbená a dost vydělává. Jednotlivé filmy totiž nejsou moc nákladné a výdělky jsou i několika násobné. Celá série si přišla na 900 milionů dolarů (O tom si loňské adaptace počítačových her mohou jen nechat zdát. U nich se pravděpodobně nedočkáme ani druhého dílu.). Takže máme vyhlížet kvalitní závěr série, když jsme čekali pět let? To je dobrá otázka. Rozhodně to netrvalo tak dlouho z důvodu pečlivého natáčení. Milla Jovovich totiž čekala malého “zombíčka“ a natáčení se muselo odložit. K tomu všemu se staly i dvě nehody u lidí ze štábu – u kaskadérky Olivie Jackson proběhla dokonce amputace ruky. Každopádně, toto by měl být poslední díl (pak by se možná objevil jen seriál), takže pokud jste fandové této série, kino je rozhodně povinností. Kdo z fandů by si nechal ujít poslední možnost vidět Resident Evil v kině?

Psí poslání

Druhá novinka je přesný opak. Zde spíše zpomalíme, zjihneme a vytáhneme dvojité balení papírových kapesníčků. Do kina to bude táhnout asi jen psí milovníky, ale pro všechny vydám jedno důležité upozornění – přes vzlykot v sále nebude film slyšet!

Jak jde z názvu filmu pochopit, cílí spíše na diváky, kteří psy mají, nebo je alespoň milují. Každý z nás má v životě nějaký ten smysl, tak proč by nemělo mít i zvíře? Samozřejmě mám na mysli vyšší smysl, než jen nám vytvářet úsměv na rtech a oslintat nám oblečení (plus občas zvednout tlak – to křeslo se asi nerozkousalo samo). A o tom právě Psí poslání je. Hlavní „herec“ Bailey chce poznat svůj vyšší smysl na tomto světě a i když z něho odejde, vždy se vrátí jako jiný pes, dokud ten smysl nepochopí.

Zakladatel

Milovníci fast foodu, ano, dočkali jste se! Teď konečně budeme mluvit o šťavnatém, slastném a dokonalém hamburgeru. Dobře, trochu vás tahám za nos, budeme mluvit spíš o člověku, díky kterému tyto chutě můžeme uspokojovat. Ale i to je zajímavé.

Co tedy od novinky Zakladatel můžeme čekat? Hlavní roli si střihnul Michael Keaton (Ray Kroc) a film vznikl pod rukama Johna Lee Hancocka (Zrození šampióna, Zachraňte pana Bankse). Zajímavé je, že původně hlavní role byla nabídnuta Tomu Hanksovi, který ale odmítl. Pokud byste ho viděli raději místo Keatona, máte už smůlu.

Každopádně, Ray Kroc byl prodejce mixérů na výrobu mléčných koktejlů. Velice často navštěvoval bistra a motoresty a z jejich kvality byl poněkud zklamaný. Pak ale náhodou objevil bistro bratrů McDonaldových, které mu rozzářilo oči. A kvůli tomuto rozhodnutí se zvedla na celém světě obezita! A tak Ray dostal nápad, že by toto bistro mělo mít několik dalších poboček. Bratři McDonaldovi si s ním potřásli rukou a my sledujeme Krocův příběh k dosažení jeho cíle – aby McDonald ovládl svět. Samozřejmě se to neobejde bez úskalí a počátečních neúspěchů a zklamání. Toto životopisné drama je velice očekávané a sklidilo pozitivní ohlasy. Akci nečekejte – jen dialogy a dialogy.

Pyroman

V minulém článku jsme mluvili o Posledním králi, který vznikl v Norsku. Pyroman je hned další novinkou, která pochází z tého severské země. Film vypráví o devatenáctiletém synu náčelníka hasičů, který rozhodně práci svému otci neusnadňuje. Nachází totiž potěšení v kanystru benzínu a v podpalování věcí, což rozhodně není běžný koníček mladistvých v Norsku. Toto drama z roku 1978 je založeno na skutečných událostech, kdy mladík Dag zapaloval ve své zemi lesy a opuštěné stavby.

Miluji tě modře

A konečně i něco tuzemského. Říká vám něco jméno Jaroslav Papoušek? Že ne? V dnešní době se není čemu divit. Když ale zmíním Homolka a tobolka, nebo Lásky jedné plavovlásky – začíná vám svítat? A právě k těmto filmům psal scénář Papoušek. Žel, tento nadaný scénárista a režisér náš pozemský svět opustil v roce 1995. I přesto se dnes můžeme podívat na jeho další dílo.

Po své smrti tu zanechal nedokončený film a až skoro po dvanácti letech ho díky Miloslavu Šmídmajeorvi můžeme vidět na plátnech. Je logické, že se musel od té doby trochu upravit, protože rok 1995 a dnešek je poměrně rozdílný. Hlavní příběh však zůstal stejný a taktéž i dialogy. Miluji tě modře vypráví o Davidu Bártovi (Václav Vítek), který se zamiluje do Terezy – krásné, cudné dívky. David to ale nemá jednoduché, protože ho vyhodili z práce, je mu už přes třicet let a stále bydlí u své matky. Jeho otec to s ženami umí lépe než on a k tomu všemu má ještě Terezka žárlivého expřítele. Takže optimální období na balení holky. Pokud vás láká trochu té romantiky a komedie, Miluji tě modře vás vítá v kinech.

Spojenci

Přichází válečná romance od muže, díky kterému známe Forresta Gumpa, Trosečníka, Kontakt a i Návrat do budoucnosti (všechny tři). Že vám to stačí a rovnou běžíte do kina? Je vysoce pravděpodobné, že další celovečerní biják od Roberta Zemeckise bude tak úspěšný jako jeho předešlé filmy. K tomuto výbornému režisérovi si přidejte i herecká esa- Brad Pitt a Marion Cotillard, a úspěch je snad zaručen. Přesvědčit se budete muset sami.

Spojenci jsou o lásce, válce, manželství, zradě, špehování a podezírání. Ne, není to film o starostech obyčejného manželství. Za války se běžně stávalo, že se do sebe zamilovali dva špioni, protože kvůli utajení pracovali spolu a předstírali, že jsou manželé (mluvím o mužích a ženách). A to se stane i drsnému Maxu Vatanovi a Marianne Beausejour. Vzniká otázka, zda se dá věřit manželovi či manželce, která je zároveň i špion?

Maxovi jednoho dne vedení oznámí, že jeho žena pravděpodobně donáší nacistům a tak Max stojí před závažným rozhodnutím – pokud je to pravda, má nahlásit svoji milovanou manželku, nebo se nechat popravit za velezradu spolu s ní? Max začne pátrat a shromažďovat informace. A co najde? Zjistíte od tohoto týdne v kině.

Viva

Poslední novinku vezmu stručně a těm, kteří se na ní těší se hluboce omlouvám. Viva vypráví příběh o mladíkovi jménem Jesus, který pracuje jako kadeřník v travesty klubu. Jako každý, má svůj sen a chce se stát se hvězdou. Když už vše vypadá nadějně, nesetká se s pochopením. Irský snímek Viva je o hledání sebe sama a touze po rodině.

Tak co říkáte na dnešní novinky? Půjdete do kina nakopat zadek zombíkům, nebo se budete rozplývat nad roztomilostí pejsků? Či snad dáte přednost podnikání a rychlému občerstvení před českou komedií? Svěřte se nám.

Atticus
Milovník různých filmových žánrů. Kromě filmových novinek rád zabloudí i mezi seriály, či se začte do kvalitní knihy. Preferuje originální znění a skvělou podívanou.
Poslední komentáře
Celkem 2 příspěvky v diskuzi
Janca.W
hodně dávno
Začínám být na těchto článcích závislá, díky za ně, Petře ;) A co že mě tentokrát láká? Rozhodně...
Atticus
hodně dávno
Děkuji. Nic nepotěší víc, než spokojený čtenář :) Spojence taky vyhlížím delší dobu. Na ty...