13. 1. 2017

BRK: Druhý premiérový týden přináší šest novinek

Dneska se podíváme na mafiány, dvě komedie, těžké dospívání mladých holek a životopis.

hlavní obrázek

Pokud stále přemýšlíte, na který z uvedených filmů z minula půjdete, přidám vám rovnou dalších šest novinek, abyste měli z čeho vybírat. Dneska proplujeme různými žánry a budeme mít možnost zajít si na koncert.

Pod rouškou noci
Začneme pěkně zostra. Příběh plný mafiánů, kořalky, drsných chlapů a krásných žen nás čeká v novince, kterou režíroval sám Batman. Jak dobře víme, Ben Affleck zkušenosti s natáčením má a dokonce toto není jeho první zpracování knižního románu. Pod rouškou noci je totiž natočeno podle knihy od Dennise Lehana. A před deseti lety, kdy Affleck natočil Gone Baby Gone, se taktéž tímto spisovatelem nechal inspirovat.

V novince Live by Night hraje Ben Affleck hlavu mafiánského impéria, který je drsný, nekompromisní a nahánějící hrůzu. Žádná konkurence nemá šanci. Vy, kteří jste četli knihu, musíte samozřejmě počítat s tím, že film bude velice osekaný. Kdo by taky čekal, že se do dvou hodin vejde 424 popsaných stránek knihy. Žel, první ohlasy nejsou až tak žhavé, jak by se nám možná líbilo. To, již deset let starší, Gone Baby Gone měl lepší recenze. Kdo ale má rád 20. léta minulého stolení a Bena Afflecka, tak Pod rouškou noci je jasná volba.

Proč právě on?
Z krimi drama, které je určeno nám velkým klukům, se přesuneme ke komedii. Po zhlédnutí ukázek jsem nabyl pocitu, že se dívám na vulgárnější verzi Fotr je lotr. S tím rozdílem, že zde není problémový tchán, ale přítel milované dcerušky. Toho hraje James Franco. Je to bohatý podnikatel, který žel moc rozumu neprobral, což se nám do příběhu velice hodí. Upozorňuji, že se jedná o šílenou a sprostou komedii, takže své rodiče, kteří přijeli na víkend, nechte raději doma. Pro rodiny s dětmi to platí také – ano děti, nechte rodiče doma!

Navzdory tomu všemu sklízí, co se týče ohlasů diváků, tato komedie úspěch. A jestli se vám líbila nedávná Pařba o Vánocích, tak s vysokou pravděpodobností vás zaujme i tato komedie. Pokud nemusíte herce Franca, proto rozhodně vyzdvihnu herecký výkon Bryana Cranstona, který je v této novince prý brilantní.

Všechno nebo nic
Konečně tu máme první českou novinku za rok 2017. Točila se přes čtyři roky a vyjde v češtině, slovenštině a dokonce i polštině. Její kvalita se připodobňuje zahraničním snímkům (Sex ve městě, Deník Bridget Jonesové atd.). Což už by mohlo znamenat, že se konečně vymaníme ze špatné pověsti, co se komedií týče. Film vznikal pod rukama Marty Ferencové (Řachanda) a v novince Všechno nebo nic můžete spatřit například Táňu Pauhofovou či Kláru Issovou, ale i polské, pro mě neznámé, herce.

Příběh vypráví o dvou mladých ženách, Vandě a Lindě, které jsou nejlepšími kamarádkami a zároveň spolumajitelky knihkupectví. Co by to bylo za romantickou komedii bez fešných chlapů, lásky a nějakých těch komplikací. První recenze jsou docela pozitivní. Že by konečně už?

Kluci
Teď se zaměříme na novinky, které nejsou tak mediálně zmiňované, ale v některých kinech je budou vysílat. První novinka se jmenuje Kluci a mluví o třech holkách. Hm, taky mi to nejdříve přišlo divné. Jedná se ale o švédské drama, které pojednává o složitosti dospívání. Takže je pravdou, že hlavní hrdinky se stanou opačným pohlavím, ale ne proto, že by po tom od narození toužily – o tom jsou jiné filmy. Kim, Momo a Bella jsou totiž ve škole šikanovány a jednou se jim naskytne možnost, pomocí kouzelné rostliny (ano, stále to je drama, ale trochu pohádkové), stát se na jednu noc chlapcem. Což přináší své výhody, ale také sebepoznání a spoustu nových poznatků o svém životě.

Rozhodně nečekejte komedii či rodinnou pohádku. Skutečně se jedná o drama, které vás má podnítit zamyslet se nad životem. Diváci jsou z této novinky nadšení, takže pokud vás žádná předešlá novinka nezaujala, možná toto bude to pravé ořechové.

Další
Zbytek vezmu už stručně, protože nechci dosáhnout dlouhých a obsáhlých článků, které než přelouskáte, mohli byste mít za sebou jednu epizodu oblíbeného seriálu. Odysea je životopisný snímek o kapitánu Jacquesovi Cousteauovi, který se proslavil prvním potápěčským dýchacím přístrojem s otevřeným oběhem vzduchu. Příběh se odehrává v jeho vile u Středozemního moře, kde Jacques mimojiné dobývá svět pod mořskou hladinou. K tomu si přidejte komplikované rodinné vztahy a máte dobrodružný životopisný film.

Poslední možností je zajít si na záznam z koncertu. Možnost vidět na velkém plátně koncertní show z Madison Square Garden, kde řádili Rammsteini, se nenaskytne každý den. Zarytí fandové této skupiny si snímek vychvalují.

Atticus
Milovník různých filmových žánrů. Kromě filmových novinek rád zabloudí i mezi seriály, či se začte do kvalitní knihy. Preferuje originální znění a skvělou podívanou.
Poslední komentáře
Celkem 5 příspěvků v diskuzi
Janca.W
hodně dávno
Máš můj obdiv, že jsi to vydržel dokoukat... :D
Fruiko
hodně dávno
To je to tak děsný?
Atticus
hodně dávno
Já z kina žel neodcházím no.. :D