11. 12. 2016

Blade Runner. Patříte mezi fanoušky legendy? Chcete drby z dvojky?

Natáčení pokračování snímku, který patří mezi filmovou klasiku, je právě v plném proudu. Co mrknout na zprávy ze zákulisí?

hlavní obrázek

Klasika Ridleyho Scotta z osmdesátek nebyla při svém uvedení do kin zrovna hit. Co se z filmu následně stalo díky fanouškům, to většina z vás ví. Kdo ne, doplňte si základy. Ve zkratce se jedná o jeden z nejzásadnějších žánrových počinů vůbec. Na pokračování to ale nikdy úplně nevypadlo.

Nyní se o třicet let později na sklonku své úspěšné kariéry Harrison Ford znovu vrací jako Rick Deckard a my se nemůžeme dočkat. Jenže jak moc se příběh bude točit kolem této postavy? Trochu světla do této otázky vnesla další hvězda, která se ve filmu Blade Runner 2049 objeví, respektive jde o představitele hlavního hrdiny. Ryan Gosling prozradil, že několikaměsíční natáčení se zatím obešlo bez jediného záběru, ve němž by se Ford objevil.

O příběhu víme zatím jen to, že se odehrává třicet let po ději prvního dílu. Víc skutečně nic.

Režisér Ridley Scott dal přednost natáčení prequelu ke svému jinému hitu (Vetřelec), štáb je ale plný hodně zajímavých jmen i bez něj. Režii má na starosti Denis Villeneuve (na svědomí má např. aktuální hit Příchozí nebo snímek Sicario – nájemný vrah). Vedle Goslinga, o němž u byla řeč, se na plátně objeví Mackenzie Davis, Jared Leto, Dave Bautista nebo Robin Wright.

Jakmile se objeví nějaké novinky o ději, určitě vás o ně neochudíme, sledujte nás :) Do té doby můžeme vesele spekulovat a vykládat si, co přesně by se nám líbilo. Přidáte se?

megawir
Dlouholetý redaktor a psavec.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!