1. 12. 2016

Filmový adventní kalendář. Jste filmoví znalci? Tak se ukažte!

Advent začal a my vám budeme den co den dráždit mozek našimi filmovými hádankami. Pojďte tedy s námi odpočítávat dny do Vánoc...

hlavní obrázek

O co jde?

O zábavu a hádání filmů na základě obrázkové nápovědy. Až do Vánoc pro vás máme na každý den připravenou jednu obrázkovou hádanku. Na homepage uvidíte vždy hádanku pro aktuální den, na kterou lze kliknout a dostat se tak na stránku, kde můžete odpovídat. Barevná políčka pod obrázkem slouží pro přehled, jak na tom jste (šedivá u otázek, kde jste ještě neodpovídali nebo odpověděli špatně, zelená pro správnou odpověď, vínová pro zatím uzavřená políčka). Odpovědí je původní či český název nějakého filmu, který zadáte do políčka na hádankou a tam už si můžete vybrat z našeptávače – začněte psát název filmu a našeptávač ukáže dostupné varianty. Jde tedy o klasický rébus, kdy je bonusem to, že jste ani film nemuseli vidět. Stačí, když budete tušit název. Předměty na obrázcích nemusí mít se samotným dějem filmu nic společného, jde o nápovědu k názvu.

O co se hraje?

O dobrý pocit z toho, že hádanku dokážete vyluštit. Jde o hru a zábavu. Hádat se každopádně vyplatí každý den, vždy tu na vás bude něco nového čekat a to samozřejmě až do Vánoc. Není důležité na kolik pokusů film uhodnete, důležité je uhodnout v den zveřejnění. Pokud nechcete přijít o radost z toho, že jste dokázali na řešení přijít sami, nenechávejte si jej prozradit od kamarádů. Z hádanky pak nebudete nic mít a to by byla škoda.

Jaká je obtížnost?

Nemělo by to být tak strašné, nemusíte se bát. Snahou je vás potrápit jen lehce a především chceme, abyste se tu dobře bavili. Pokud narazíte na něco zapeklitého, vždy se můžete stavit v diskuzi a pokusit se vše probrat s dalšími. První obrázek by měl být velmi snadný, nezapomínejte ale, že to je pouze rozjezd a rozhodně vám mozkové závity zkusíme pořádně zavařit :)

Kde najdu radu?

Jak už jsem psal výše, vše můžete probrat ve speciálním vláknu v diskuzi, které jsme pro tyto účely založili. Pod článkem ale také nějaký ten komentář uvítáme. Vytvoření kalendáře totiž není otázka několika minut a vůbec jsme s ním měli spoustu práce. Proto nás potěší i jakékoliv zmínky na sociálních sítích (včetně facebookových liků), šíření mezi přátele a tak. Věřte, že to všechno sledujeme a určitě všechny vaše reakce budou mít vliv na to, jak se nám bude chtít kalendář tvořit zase za rok (pár nápadů na další zákeřné hádanky už máme).

Kdo za tím stojí?

No samozřejmě autoři KFILMU, tedy boss Fruiko a já + obrázky dodali extrémně šikovní a talentovaní grafici Jarda (autor vzhledu SerialZone a nové verze KFILMU) s Klárou (autorka nového komiksu na SerialZone).

Doufáme a věříme, že vás tímto dárkem potěšíme. Každá případná pochvala nebo odezva je pro nás motivací do další práce, takže se nenechte pobízet a něco nám rozhodně napište. Zdaleka budeme samozřejmě nejradši, když se sem budete vracet i bez kalendáře a přidáte si nás mezi oblíbené na Facebooku. No a teď už se nenechte zdržovat a běžte si otevřít první okénko :)

megawir
Dlouholetý redaktor a psavec.
Poslední komentáře
Celkem 6 příspěvků v diskuzi
Esgalnor
hodně dávno
I na kfilmu? Super!
ragelly
hodně dávno
Dneska je to krásný :)))
Nira K.
hodně dávno
Hodnocení v polovině: hádanky jsou naprosto skvělé, chválím nápaditost i provedení :-)