27. 2. 2007

Celovečerní Star Trek v březnu na Cinemaxu

Vesmírná loď Enterprise. Kapitáni Kirk a Pikard, Klingoni. Kdo by tyto pojmy neznal? Star Trek je dobrodružný sci-fi fenomén a kult, stejně jako například Hvězdné války. Ovšem s dost podstatným rozdílem: Star Wars spatřily světlo světa jako celovečerní film v roce 1977, Star Trek ale začal jako seriál už v roce 1966, pokračoval několika řadami, až se v roce 1979 dočkal i zcela nevyhnutelné celovečerní podoby. Celkem vzniklo deset filmů – a první z nich v březnu na obrazovky přinese i kanál Cinemax.

Příběh Star Treku popisuje budoucnost lidstva, které po objevu mezihvězdného pohonu cestuje po celé galaxii, setkává se s mimozemskými civilizacemi a přes časté konflikty pomáhá šířit mír a vzájemné porozumění. Vesmír Star Treku zahrnuje mnoho obydlených planet a různých ras (převážně humanoidních). Mezi nejdůležitější z hlediska série patří lidé a Vulkánci, spolu s dalšími rasami tvořící mírumilovnou Federaci, zrádní Romulané, bojovní Klingoni a civilizace strojů – Borg. Nejčastějším mezihvězdným pohonem je warp, mezi další používanou fiktivní techniku patří transportér nebo holoemitory. Lodě jsou vybaveny paprskovými zbraněmi (phasery a disruptory), torpédy (fotonovými, plasmovými a jinými) a štíty.

Že se v tom už ztrácíte? Dívejte se tedy na Cinemax každý čtvrtek ve 20:00 hodin od 1. března. Odvysílány budu díly Star Trek: Film (1.3.), Star Trek II: Khanův hněv (8.3.), Star Trek III: Hledání Spocka (15.3.), Star Trek V: Poslední hranice (22.3.) a Star Trek VI: Neobjevená země (29.3.).

Veronika
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!