5. 12. 2014

Den nezávislosti 2 je na spadnutí

Den nezávislosti 2 už je na spadnutí. S Dnem nezávislosti 3 už to tak jisté není. Budeme si nejdřív muset počkat, jak dopadne dvojka.

hlavní obrázek

Den nezávislosti 2 už je na spadnutí. S Dnem nezávislosti 3 už to tak jisté není. Budeme si nejdřív muset počkat, jak dopadne dvojka.



Na začátku se vraťme do minulosti. V červenci roku 2012 producent a scenárista Dean Devlin a režisér Roland Emmerich oznámili, že plánují dvojdílný sequel svého blockbusteru Dne nezávislosti. Tyhle plány se změnily v říjnu roku 2013, kdy ze dvou filmů sešlo a zůstalo se u jednoho. No a teď téměř 20 let od premiéry jsme se zase posunuli o kousek dál. Studio 20th Century Fox dalo projektu zelenou a produkce začne v květnu 2015. Prozatím se film jmenuje ID 4 Ever a jeho premiéra je naplánována na 4. červenec 2016.

Více o chystaném filmu nastínil v rozhovoru pro Nerd Report, kde mimo jiné zaznělo, že hnedle po dokončení Dne nezávislosti se pustí do rebootu Stargate (což je i částečně důvod, proč je zatím Den nezávislosti 3 ve hvězdách). Prý je potřeba počkat, jestli jsou diváci naladěni na stejnou vlnu jako tvůrci. Přeloženo do řeči čísel: "Pokud si na tom namastíme kapsu, je jasný, že tuhle dojnou krávu jen tak nepustíme."

Podle všeho se nepočítá s návratem Willa Smithe, protože by to celý projekt značně prodražilo. Navíc Will evidentně nemá přehnaný zájem se projektu účastnit. Účast Jeffa Goldbluma zatím nebyla potvrzena, ale podle všeho je pro něj ve scénáři nějaká role napsána. Teď se jen čeká, jestli na ni kývne. Režírovat bude opět Roland Emmerich a tak se můžeme těšit na pár skvostných výbuchů (doufejme, že už od minule stihli opravit Bílý dům, jinak nebude mít co vybuchovat).

A co vy? Jste naladěni na stejnou vlnu s tvůrci?

Fruiko
Kdysi založil kfilmu.net, ale poté nějak propadl seriálům a založil SerialZone.cz
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!