15. 10. 2014

Z Iron Mana bude v Captain America 3 záporňák

Robert Downey Jr. dokončuje vyjednávání o svém účinkování v třetím pokračování Captain America. Připravte se na válku mezi superhrdiny...

hlavní obrázek

Robert Downey Jr. dokončuje vyjednávání o svém účinkování v třetím pokračování Captain America. Připravte se na válku mezi superhrdiny...



Pokud nemáte rádi spoilery, možná byste další řádky neměli číst. Chystám se vám totiž prozradit hlavní zápletku děje připravovaného filmu Captain America 3. Tedy alespoň tu verzi, kterou prozradili sami tvůrci.

Jak jsem psal v perexu, Marvel Studios právě dokončuje detaily kontraktu s Robertem Downey Jr., který se ve filmu objeví a svým způsobem způsobí mezi ostatními členy Avengers pořádný rozruch. Dočkáme se totiž příběhové linie, která je mezi fanoušky komiksu prý jedna z nejoblíbenějších.

Věc se má tak. Iron Man/Tony Stark (Robert Downey Jr.) se dostane do sporu se Stevem Rogersem/Captain America (Chris Evans) kvůli novému zákonu, který nutí všechny lidi se zvláštními schopnostmi k registraci u amerických úřadů. Důvodem je to, že vláda chce mít od těchto jedinců souhlas, že budou sloužit jako ochránci bezmocných a nevinných a podstatě tak vytvoří super policii. Stark program podporuje, Rogers je ale silně proti, jelikož to podle něj ohrožuje osobní práva amerických občanů. Podobný názor mají i ostatní členové Avengers a z Tonyho Starka se v tu chvíli stává svým způsobem jejich nepřítel, který se je společně s vládou snaží dostat pod kontrolu.

Na celé věci ohledně vyjednávání nové smlouvy mezi Marvelem a Downey Jr. je zajímavé i to, že studio mělo původně zájem o spolupráci v menším měřítku. Ta by pro herce znamenala zhruba 3 natáčecí týdny. Sám Robert Downey Jr. však požádal o daleko významnější zapojení do příběhu a s tím spojenou vyšší finanční odměnu. První reakcí jednoho z šéfů Marvelu, Ika Perlmuttera, byl pořádný vztek a dokonce prý scénáristům nařídil, aby postavu Iron Mana z příběhu úplně vyškrtli. Prezident Marvel Studios Kevin Feige však ve vyjednávání s hercem pokračoval a svého kolegu přesvědčil, že uvedení "občanské války" mezi superhrdiny bude znamenat vynikající zápletku pro další chystané filmy z univerza Avengers. Jde tu ostatně v tomto spojení i o zápletku pro Avengers 4. Nechme se ale překvapit.

Podle dobře informovaných zdrojů si za svou úlohu v Captain America 3 přijde Robert Downey Jr. na příjemných 40 milionů dolarů + samozřejmě podíl na ziscích. Pro představu, film Captain America: The Winter Soldier celosvětově vydělal zhruba 714 milionů dolarů.

Anthony Russo a Joe Russo (Captain America: The Winter Soldier) se i tentokrát posadí na režisérská křesla, scénář pak mají na starost Christopher Markus a Stephen McFeely. Produkce filmu má být zahájen na jaře příštího roku, přičemž už bylo stanoveno i datum premiéry, konkrétně na 6. květen 2016.

megawir
Dlouholetý redaktor a psavec.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!