13. 10. 2014

Steven Spielberg a Tom Hanks jako tým. Líbí?

Oba slavní muži se již brzy sejdou ke společné práci na špionážním thrilleru odehrávajícím se během studené války.

hlavní obrázek

Oba slavní muži se již brzy sejdou ke společné práci na špionážním thrilleru odehrávajícím se během studené války.



Trojnásobný vítěz Oscara za režii Steven Spielberg zahájil přípravné práce na zatím nepojmenované novince, v níž si hlavní roli střihne další hollywoodská legenda a držitel Oscarů, Tom Hanks (Forrest Gump, Kapitán Phillips). Pro oba muže to samozřejmě zdaleka nebude první spolupráce a jak je známe, rozhodně se máme na co těšit. Vedle Hankse se ve filmu objeví např. Mark Rylance, Amy Ryan nebo Alan Alda, kterého všichni jistě znáte hlavně ze seriálu M*A*S*H. Řekl bych, že tu máme zaděláno na pořádný hit, co myslíte? :)

Příběh je sepsaný podle skutečných událostí, které prožil americký právník James Donovan. Ten byl během studené války vedením CIA vyslán na téměř nemožnou misi, kdy měl vyjednat propuštění zajatého amerického pilota špionážního letadla z rukou Sovětů.

Pro zajímavost, tento muž se jako asistent účastnil i Norimberských procesů, ve kterých byli souzeni nacističtí zločinci a vyjednával také s Fidelem Castrem o propuštění mužů zajatých během neúspěšné invaze na Kubu známé jako operace v zátoce Sviní.

Scénář chystané špionážní novinky mají na starost vynikající Joel Coen a Ethan Coen (No Country for Old Men), spolu s Mattem Charmanem, který je autorem základního draftu.

Premiéra snímku byla stanovena na 16. říjen 2015.

megawir
Dlouholetý redaktor a psavec.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!