17. 9. 2014

Obě Knihy džunglí nabírají vážně parádní obsazení!

Na svět se pomalu začínají dostávat informace o chystaných dobrodružných filmech podle slavných knih.

hlavní obrázek

Na svět se pomalu začínají dostávat informace o chystaných dobrodružných filmech podle slavných knih.



No možná bych měl upřesnit, že mluvit nejprve budu o druhém filmu, který se na motivy knih od Rudyarda Kiplinga chystá. Vznikají totiž filmy dva. Ten z dílny studia Disney s prostým názvem Jungle Book má premiéru příští rok, náš Jungle Book: Origins až v roce 2016.

V Hollywoodu není nic neobvyklého, když se stejný nebo velmi podobný námět dočká dvojího zpracování v podobném období. Většinou se to týká blockbusterů a béčkových snímků, které se snaží přiživit na jméně slavnějšího sourozence. Vidět jsme to mohli mnohokrát, z poslední doby můžeme zmínit třeba áčkového Hercula s Dwaynem Johnsonem a jeho konkurenta, který už tak moc áčkový nebyl. U Knihy džunglí se každopádně jedná o něco trochu jiného. Oba filmy mají mít velmi zajímavý rozpočet a oba filmy mají mít velmi zajímavé obsazení.

Jungle Book: Origins

To, které se týká Jungle Book: Origins ovšem vzbuzuje úctu a nadšená očekávání. Režijní debut si zde odbude Andy Serkis a přestože jsem si jist, že je vám to jméno známé, tak jen připomenu, že se jedná o představitele Gluma s trilogie Lord of The Rings, filmů o Hobitech a také Caesara z nové Planety opic. K dispozici bude mít opravdu luxusní sestavu. V hlavní záporné roli tygra Šer Chána se představí báječný Benedict Cumberbatch (Sherlock, poslední Star Trek) a jeho pravou ruku šakala Tabakí namluví Tom Hollander (Piráti z Karibiku - Na konci světa, Valkýra). Na Mauglího straně pak uvidíme samotného Andyho Serkise jako medvěda Balůa, černého pantera Baghíru, jemuž hlas propůjčí Christian Bale (Temný rytíř povstal, Exodus: Gods and Kings) a také třeba hadí paní, krajtu Kaa, jejíž hlas bude mít na starost Cate Blanchett (Cinderella, Hobit: Bitva pěti armád).

The Jungle Book

Pokud si myslíte, že konkurence spí, tak byste se zmýlili. Film s prostým názvem The Jungle Book se totiž může pochlubit podobně skvostným obsazením. Režie se ujme Jon Favreau, který stojí například za prvními dvěma díly Iron Mana a pamatovat si ho budete z mnoha rolí, ve kterých se objevil. Hlavní zápornou postavu tygra lidožrouta si střihne Idris Elba (Thor: Temný svět, Pacific Rim). Vzdorovat mu budou Bill Murray (Grandhotel Budapešť, Památkáři) jako medvěd Balů, Scarlett Johansson (Lucy, Avengers: Age of Ultron) jako lstivá krajta Kaa, úžasný Ben Kingsley (Exodus: Gods and Kings, Noc v muzeu: Tajemství hrobky) v roli Baghíry nebo vlk Akéla s hlasem Giancarla Esposita (seriál Revoluce, Vražedná hra).

---

Oba snímky budou vytvořeny pomocí CGI animací a do kin se dostanou v letech 2015 a 2016. Sestavy ale slibují celkem dost, co myslíte?

megawir
Dlouholetý redaktor a psavec.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!