2. 1. 2007

Fanoušci hororů zažijí na Cinemaxu žně

Nejlepší američtí tvůrci hororových filmů se v roce 2005 sešli při unikátním televizním projektu nazvaném Mistři hororu. Jejich úkolem bylo vytvořit antologii třinácti hodinových snímků, které měly ztvárnit jejich nejhorší noční můry. Seriál bude vysílat od 7. ledna každý nedělní večer kanál Cinemax a buďte si jisti, že krvavé horory, kterými jsme byli v posledních letech zásobováni v kinech (Saw, Hostel, Texaský masakr motorovou pilou…), byly jen mírným zahřívacím kolem…

Za sebe mluví už samotná jména některých režisérů, kteří se na projektu podíleli. John Carpenter – legenda žánru, jenž natočil např. Halloween, Věc, Mlhu nebo Vládce temnot. Dario Argento – člověk, který stál za námětem Tenkrát na Západě, a nakonec se stal specialistou na thrillery z kriminálního prostředí a násilné horory, jako byly Suspiria, Inferno nebo Děs v opeře. Joe Dante – sice spíše béčkový, přesto kultovní režisér žánru, který natočil např. Gremlins, Piraně nebo Vytí vlkodlaků. Don Coscarelli, Stuart Gordon, Tob Hopper, Mick Garris, John Landis, Larry Cohen, Lucky McKee, William Malone a John McNaughton – to jsou jména dalších, jejichž filmy hororovým příznivcům netřeba připomínat.

A o čemže filmy budou? Dočkáme se vlkodlaků, neznámých sil zla obracejících příbuzné a milované proti sobě, oživlých zvířecích kožešin a divokých koček, úchylných zabijáků libujících si v uříznutých kouscích lidského těla… prostě všech myslitelných hrůzu nahánějících strašáků, jejichž úkolem je vyděsit diváka až do morku kostí. Nebo naopak přivést jej k hororové extázi.

Trailer a popisky k filmům najdete na oficiální stránce seriálu. Dobrou chuť!


Zdroj: 2media.cz

Veronika
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!