12. 12. 2006

Polární expres na Štědrý den na HBO

Poslední měsíc roku se nese ve znamení Vánoc, a proto v programové nabídce HBO nechybějí ani dva vánoční filmy, které zaujmou jak děti, tak i jejich rodiče. Prvním je netradiční POLÁRNÍ EXPRES (vysílaný na Štědrý den ve 20:00 hodin) oscarového Roberta Zemeckise. Film natočený podle stejnojmenné americkými dětmi zbožňované knížky Chrise Van Allsburga vypráví příběh chlapce, který stále věří v Santa Clause, i přesto, že si z něj jeho cyničtí a „vyspělejší“ kamarádi utahují a dělají legraci. Chlapcova víra je odměněna na Štědrý den, když před jeho dům dorazí parní vlak řízený Tomem Hanksem a odváží jej i jeho nevěřící přátele na cestu na Severní pól. Film je zajímavý především po své vizuální stránce: stejně jako svého času přelomový snímek Final Fantasy: Esence života byl natočen se skutečnými herci, kteří byli poté – stejně jako veškeré pozadí a objekty, digitálně upraveny v počítači.

Druhým filmem je naopak tradiční, přesto velmi zábavná vánoční komedie s Timem Allenem a Jamie Lee Curtis VÁNOCE NARUBY (pondělí 25. prosince v 19:25 hodin), která pobaví jak hereckými výkony skvělé ústřední dvojice, tak i zajímavou zápletkou. Manželé Krankovi se totiž rozhodnou, že letos, kdy zrovna na svátky odjela jejich dcera pryč, nebudou Vánoce slavit. Nepořídí si stromeček ani sněhuláka na střechu, neuspořádají večírek pro své známé ani nepozvou sousedy z ulice – ale brzy si uvědomí, že ignorovat zažité zvyklosti na malém předměstí v Americe se skutečně nevyplácí…

Dále by si filmoví fanoušci neměli nechat ujít televizní premiéry milostného thrilleru Hra s nevěrou (31. prosince ve 20:00 hod.) v hlavní roli s atraktivní dvojicí Clive Owen a Jennifer Aniston, hororu Dům voskových figurín (15. prosince ve 22:00 hodin) a romantické komedie Příšerná tchýně (17. prosince ve 20:00 hodin) s Jennifer Lopez a Jane Fonda v hlavních rolích.

V programu je také kultovka Sin City - Město hříchu, která měla premiéru 8. prosince.

Zdroj: 2media.cz

Veronika
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!