6. 12. 2006

Prehistorická zvířata na Spektru

Vraťte se do doby ledové v Prehistorickém parku na Spektru! Setkejte se osobně s tvůrcem seriálu v pražské zoo!

V našem světě něco chybí. Úžasná zvířata, která za sebou zanechal čas. Ale co kdybychom je mohli vrátit zpět, co kdyby jejich vyhynutí nebylo nezvratitelné?

Taková je základní myšlenka nového šestidílného seriálu Prehistorický park z tvůrčí dílny mnohonásobně oceněné britské nezávislé producentské společnosti Impossible Pictures, kterou od konce prosince bude vysílat kanál Spektrum.

Průvodce Nigel Marven, odborník na dějiny přírody známý z řady seriálů o zvířatech, dal dávno vyhynulým stvořením druhou šanci. Pomocí fiktivního putování časem se vrací do doby před desítkami miliony let, aby se svým týmem odchytil zástupce všech živočišných druhů a přivedl je do svého parku v 21. století. Díky nejmodernějším postupům počítačové technologie CGI a animatroniky se tak seznámíte například s párem mláďat tyranosaura, s jihoamerickou šavlozubou kočkovitou šelmou, s 300 milionů let starým mikroorganismy nebo s obrovskými prehistorickými krokodýli, kteří požírali dinosaury. Jak by tito gigantičtí živočichové obstáli v soužití s lidmi a zástupci dnešní fauny, v naprosto odlišném podnebí a životních podmínkách?

Odpověď vám přinese seriál, který se bude v premiéře vysílat během tří svátečních prosincových dnů. Poprvé na Štědrý den od 16:35 hodin, následovat bude v 17:30 hned druhý díl, třetí a čtvrtý díl uvidíte ve stejnou dobu v pondělí25. prosince a poslední dva díly v úterý 26. prosince.


Nejen pro fanoušky Nigela Marvena a doby prehistorické je pak připraveno unikátní setkání.
Přírodovědec a moderátor totiž exkluzivně zavítá se svým pořadem do Prahy.

V neděli 10. prosince se s ním všichni zájemci mohou setkat v pražské zoo, kde bude připraven bohatý a velice atraktivní program, po jehož skončení si zejména děti odnesou řadu nových poznatků, informací a dárků.

Od 10:00 hodin ráno se budou ve vzdělávacím centru promítat první dva díly seriálu za účasti Nigela Marvena, poté proběhne diskuse s tvůrcem. Dětem se bude věnovat ekologická organizace Brontíci, která učí děti milovat a chránit přírodu. Připraveny jsou workshopy, malování a soutěže o atraktivní ceny (například speciální prohlídku zoo včetně zákulisí).

Zcela náhodou v této době bude slavit své druhé narozeniny i jeden z obyvatelů zoo, oblíbená gorilí holčička Moja. Vyvrcholením celé akce pak tedy bude Marvenovo pogratulování gorilce a předání dárku v podobě balíčku z ovoce, zeleniny a jejích oblíbených osikových větviček na okusování.

Setkání s Nigelem Marvenem (narozen 1960) by si neměl nechat ujít žádný pravidelný divák dokumentárních pořadů o přírodě a zvířatech. Je jedním z nejznámějších přírodovědců, vytvořil nezapomenutelné dokumenty například o „nejroztomilejších savcích na světě“ – surikatách, sérii o ošklivých zvířatech, o zvířecích obrech, nosorožcích, velkých kočkách, žraločích, hadech… a v neposlední řadě i několik dokumentů právě o prehistorické zvířeně. Za celou dobu své téměř dvacetileté kariéry, kdy byl vystaven mnoha zvířecím útokům a ustavičnému přejíždění z jednoho kontinentu do druhého, nikdy neměl ani jednu zlomeninu ani neulehl s žádnou tropickou nemocí. Prostě profesionál každým coulem. Mezi jeho nejoblíbenější činnosti prý patří pozorování ptáků, nejoblíbenějším živočichem je sokol stěhovavý, nejraději jí vegetariánské burgery a hranolky a nejraději pije brusinkový džus. Alkohol prý pije jen minimálně (příležitostně pivo a zcela výjimečně sklenku šampaňského). Měří 185 cm.
A kteří domácí mazlíčci obývají Marvenovu domácnost? Nepřekvapivě samé exotické druhy plazů - gekončíci noční, honduraské korálovky sedlaté, mloci – nebo i nám známý majestátní výr.

Veronika
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!