20. 6. 2013

Downey Jr. si obtočil Marvel ještě těsněji kolem prstu

Už docela dlouho jsme mohli sledovat velmi zajímavý a dalo by se říct ultimativní souboj mezi Marvelem a jeho největší hvězdou, Robertem Downey Jr.. Robert se totiž lidově řečeno utrhl ze řetězu a začal požadovat vyšší a vyšší honoráře. Na rozdíl od jeho kolegů se však stal nenahraditelným, takže ho nebylo možné jen tak pustit k vodě.


Za Avengers si v důsledku mohl připsat přes 50 milionů dolarů, ačkoliv přesnou sumu nikdo nezná. Za třetího Iron Mana ještě víc. To je (mnohem) větší suma, než si připisují ostatní Avengeři dohromady.
Čísly víc neházejme, není to ani tak podstatné. Na každý pád si Marvel začal velmi postupně uvědomovat, že se před ním rodí problém.
Když se podíváte na obří rozpočty, možná by vás to nenapadlo, ve skutečnosti se však na place jeho komiksovek velmi šetří a takoví trikaři si na pocit nedocenění stěžují už hodně dlouho.

Jenže pak tu najednou máme Downeyho, který neustále bobtná, a co víc, dokonce "ponouká" své kolegy aby se nestyděli a také se ozvali. Nabízí jim podporu během vyjednávání.

Po třetím Iron Manovi navíc Robertovi vypršela smlouva a vyjednávání, které se rozjelo, bylo i přes snahu ho utajit velmi hlasité a tvrdé. Bylo dost dobře možné, že se Iron Man už v dalších filmech neobjeví, nebo bude přeobsazen.

Když se tyto možnosti poprvé objevily, stalo se to jediné, co se stát muselo - obrovský fanouškovský nesouhlas.
Abych tedy z dlouhé historky udělal krátkou... dopadlo to rovněž jediným způsobem, jakým mohlo. Marvel sklopil uši, Downeymu zase přihodil pár dolarů a zavázal si ho minimálně pro Avengery 2 a 3. Robert si je zase o něco jistější v kramflecích a producenti se jen děsí toho, kdo další ze štábu si začne vyskakovat a jestli Downey splní, že bude stát i za svými kolegy.

xxmartinxx
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!